Ποδηλασiα

«Ξανθια Αλεπου»
Διαδρομες εκτος δρομου

ksanthia_alepou

Μονοπάτι που αρχίζει από τον Άη Γιάννη και τελειώνει την Άνω Χώρα. Το μονοπάτι έχει βαθμό δυακολίας 4 (για ικανούς ποδηλάτες βουνού με εμπειρία στα μονοπάτια). Το μήκος του μονοπατιού είναι 3,7 χιλιόμετρα.

«Κακος Λυκος»
Διαδρομες εκτος δρομου 

kakos_likos

 Διαδρομή που ξεκινά από Άνω Χώρα, περιλαμβάνει το μονοπάτι ΄΄Κακός Λύκος΄΄, διατρέχει μέρος από το μονοπάτι του Κάκαβου και επιστροφή στην Άνω Χώρα.  Το μονοπάτι έχει βαθμό δυακολίας 5  (για πολύ ικανούς ποδηλάτες βουνού με μεγάλη εμπειρία στα μονοπάτια. θα χρειαστεί να κουβαλήσουν το ποδήλατο σε μερικά σημεία). Το μήκος του μονοπατιού είναι 7,35  χιλιόμετρα.

 

«Δασικος Ανω Χωρας»
Διαδρομες σε δασικο

dasikosΤο μονοπάτι έχεις μέτριο βαθμό δυσκολίας. Η διαδρομή είναι με ανάβαση και κατάβαση και έχει  αρχή και τέλος την Άνω Χώρα.  Το μήκος του μονοπατιού είναι 6,1  χιλιόμετρα. 

«Κρυονερια – Αμπελακιωτισσα»
Διαδρομες σε δασικο

ampelakΗ διαδρομή είναι Μετρίου βαθμού δυσκολίας με ανάβαση και κατάβαση. Χρειάζεται υποστήριξη από αυτοκίνητο. 18 χλμ με 400μ υψομετρικά. Το μήκος του μονοπατιού είναι 17,4  χιλιόμετρα.

 «Ανω Χωρα – Κεντρικη – Ποδος»
Ανω Χωρα» Διαδρομες σε δασικο  

podos

Κυκλική διαδρομή με αρχή και τέλος στην Άνω Χώρα. Δύσκολη, με αρκετές ανηφόρες και τμήμα του δρόμου σε κακή κατάσταση. Μπορεί να γίνει λίγο πιο εύκολη αν ένα αυτοκίνητο περιμένει το γκρουπ στην έξοδο του δρόμου από Πόδο στο τελευταίο ασφάλτινο τμήμα. Το μονοπάτι έχει μήκος 38 χλμ και πάνω από 1000μ υψομετρικά. Για δυνατούς αναβάτες. Το μήκος του μονοπατιού είναι 16,2  χιλιόμετρα.

 

«Ελατου – Αλποχωρι – Ελατου»
Διαδρομες σε δασικο  

elatouΜια πολύ ωραία κυκλική διαδρομή με ανάβαση στο πρώτο τμήμα (αρκετά κουραστική) και κατάβαση στο δεύτερο, πολύ ωραία θέα στα γύρω βουνά (Βαρδούσια πανοραμική) και πορεία σε πανέμορφο δασος με ζαρκάδια κλπ. 24 χλμ συνολικά με περίπου 500μ υψομετρική ανάβαση. Το μήκος του μονοπατιού είναι 23,5  χιλιόμετρα.