Δραστηριοτητες

Πεζοπορια

  pezoporiaΈχει ανιχνευθεί και αποτυπωθεί ένα δίκτυο τεσσάρων πεζοπορικών διαδρομών που βασίζεται στον παλιό συνδετικό ιστό μονοπατιών ανάμεσα στα χωριά Aνω Χώρα, Κάτω Χώρα, Πόδος, Αμπελακιώτισσα και Κρυονέρια. Οι διαδρομές περνούν μέσα από δάση με έλατα, καστανιές και πλατάνια, ενώ η παραποτάμια βλάστηση εντυπωσιάζει. Αυτά τα μονοπάτια αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου δικτύου μονοπατιών που χρησιμοποιούνται από τα αρχαία χρόνια. Μολονότι ο ακριβής προσδιορισμός της ηλικίας τους δεν έχει γίνει, αρχαιολογικά ευρήματα υποδηλώνουν ότι η περιοχή κατοικείται από το 2500 π.Χ. και ότι η μορφολογία του εδάφους δεν έχει διαφοροποιηθεί σε βαθμό που να δικαιολογεί την εκ νέου χάραξη μονοπατιών…….. 

περισσότερρα

Ποδηλασια

podilasiaΣηματοδοτημένα μονοπάτια σε μεγάλη έκταση περιμένουν εσάς να ζήσετε την περιπέτεια μαζί με τους φίλους σας. Οργανωμένοι αγώνες σε συγκεκριμένες περιόδους χρόνου για όσους αγαπούν το βουνό πάνω σε ποδήλατο και σε όσους από σας θέλουν να γνωρίσουν μέρη που δεν έχουν ξαναδεί. Είμαστε οργανωμένοι στο ποδήλατο και είμαστε στην διάθεσή σας να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες. Διαβάστε περισσότερα για τις διαδρομές ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο. Θα βρείτε 6 σηματοδοτημένες διαδρομές με ονομασίες και χάρτες ώστε να είστε πλήρως εξοικειωμένοι με τις διαδρομές ……… 

περισσότερα

Ορειβασια

 orivasiaΟ καλύτερος τρόπος να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη αίσθηση του ορεινού όγκου της Ναυπακτίας είναι να έρθετε σε άμεση επαφή με τη φύση, να περπατήσετε στα μονοπάτια των βουνών, να μιλήσετε με τους βοσκούς, να ξεδιψάσετε στις παγωμένες πηγές.Οι διαδρομές που αναφέρονται παρακάτω προτείνονται από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ναυπάκτου (τηλ.: 26340 23072 ) και προσφέρονται για αναβάσεις ή ορεινή πεζοπορία στους φυσιολάτρες και εραστές του βουνού….  

περισσότερα

 Πετρινα Γεφυρια

 gefiriaΤα πετρογέφυρα που καθρεφτίζονται στα νερά του Μόρνου, του Εύηνου και των παραποτάμων τους αποτελούν μοναδική κληρονομιά που γεφυρώνει το χθες με το σήμερα.

 Τα περισσότερα από τα γεφύρια αυτά είναι μονότοξα και είναι κτισμένα σε επιλεγμένα σημεία όπου η κοίτη των ποταμών είναι στενή. Είναι κτισμένα από έμπειρους τεχνίτες και στέκονται υπερήφανα εδώ και πολλά χρόνια σχεδόν παρατημένα στη βαθιά σκιά των νέων οδικών αξόνων….. 

 

Διαδρομες 4Χ4

 
4X4H Ορεινή Ναυπακτία είναι η ιδανική περιοχή για εξορμήσεις 4×4. Εκατοντάδες χιλιόμετρα χωμάτινες διαδρομές μέσα στο πανέμορφο δάσος της Ορεινής Ναυπακτίας. Σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε. Σε εμάς θα βρείτε χάρτες που περιγράφουν με ακρίβεια τις διαδρομές αυτές. Μπορείτε να έρθετε με το δικό σας αυτοκίνητο ή να ενοικιάσετε στην Ναύπακτο. Είμαστε στην διάθεσή σας να σας εξυπηρετήσουμε…..